Най-често допусканите грешки при избор на климатици

Климатиците са сред най-популярните електрически уреди за отопление и единствените, които могат да се погрижат както за топлината и комфорта ви през зимата, така и за прохладата ви през горещите летни месеци.

За да ви служат ефективно обаче, трябва да направите добре информиран избор, за да не закупите и монтирате климатици, които не са подходящи за вашето жилище.

Кои са грешките, които най-често се допускат при избор на климатици от Пловдив?

 

Според една от водещите компании за продажба и монтаж на климатични системи – Ай Ти Клима, основните грешки, които се допускат са:

*Избор на климатици с по-малка мощност от необходимата

Понякога потребителите смятат, че няма голямо значение с каква мощност ще е климатизатора и купуват климатик, който не отговаря на кубатурата на помещението. Това е не само погрешно решение, но и напълно неефективно, тъй като климатика ще работи „свръх сили” на пълна мощност и само след няколко месеца работа ще се наложи ремонт.

*Неправилен избор на мястото за монтаж на външното и вътрешното тяло

От http://atclima.bg/bg/ съветват много внимателно да бъде избрано мястото за монтаж на двете тела, защото е важно пътят между външното и вътрешното тяло да е малък. Най-практичното решение в случая е да се потърсят специалисти, които да направят предварителен оглед на обекта и да преценят на място къде е най-удачно да бъдат монтирани телата.

*Неправилно изчисление на кубатурата на помещението

Въпреки, че всички специализирани магазини за продажба на климатици в Пловдив като http://atclima.bg/bg/ предлагат на клиентите си предварителен оглед, голяма част от хората смятат, че могат сами да изчислят правилно кубатурата на помещенията. Наистина, формулата за изчисление не е сложна, но може би тъкмо поради това правилното изчисление е най-честата грешка.

*Пренебрегване на задължителната профилактика

За да работи ефективно климатичната система, тя се нуждае от профилактика, която доста от хората пренебрегват, считайки че това е излишен разход. За тяхно съжаление ще кажем, че задължителната профилактика се извършва не просто за удоволствие на техниците, а защото е важна за правилната работа на климатика, който са закупили.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s